Oturma İzni Ve Vatandaşlık Başvuru İşlemleri Avukatı 

İnsanların pek çoğu çeşitli nedenlerden dolayı, Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalabilir. Kısa süreli oturma izni için, genel de öğrenciler, ya da iş için gelen kişilerdir. Bunun için, İnternet üzerinden, göç dairesine bir başvuru yapmak gerekir. Bu sayede oturma izni alınabilir. Burada önemli bir nokta vardır. Tüm dünyada hızla yayılan covid 19 sebebi ile şuan bir oturma izni kısıtlaması bulunmaktadır. Özellikle gezme amaçlı yapılan seyahatler, yasaktır. Bununla ilgili detaylı bilgileri, oturma izni ve vatandaşlık başvuru hizmeti veren avukatlardan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Oturma İzni ve Vatandaşlık Başvuru İşlemleri

Oturma İzni Ne Demek?

Yabancı uyruklu kişilerin, ülkemizde oturma izni olmadan yaşaması mümkün değildir. Yani ülkeye giriş yaparken, oturma izni alınması şarttır. Bu bir yasal işlemdir. Mutlaka belge alınması şarttır. Vizelerin belirli bir süresi vardır. Bu süreyi aşınca, mutlaka bilgi verilmesi ya da uzatma ile ilgili izin istenmesi gerekir. Avukatlar bu konuda nasıl bir süreç işlendiğini anlatır.

Kısa Süreli Oturma İzni Nasıl Alınır Ve Hangi Belgeler Gereklidir?

Türkiye’ye gezme amaçlı gelen turistler gelmeden önce, hangi ile gidecekse, göçmen bürosuna bir başvuru yapar. Bu aşamada bir takım belgeler gerekir ve eksiksiz olmalıdır. Belgeler hazırlandıktan sonra, büroya verilir. Sonra inceleme ve değerlendirme süreci başlar. Eğer uygun görülürse, izin verilir. Başvuruların onaylanması sonucu, başvuru yapana, izin kartı çıkar ve adrese postalanır. Türkiye’ye yeni gelen kişiler, ikametgâh izni alma şansına sahiptir. Özellikle bir kaç aylık olan turistik seyahatler, aynı kişiye bir kez verilir. Gerekli olan belgeler su şekildedir;

  • Mülakat ya da randevu formu
  • Sağlık sigortası
  • Kişi hangi il ya da adreste kalacaksa, kiralık daireler için sözleşme
  • Kişinin vergi numarası
  • Pasaport ve pasaport fotokopisi
  • Maddi durumun belirtildiği bir belge 

Vatandaşlık Başvurusu Yapıldıktan Sonra Süreç Nasıl İşler?

Evraklar ve belgeler hazırlandıktan sonra, gönderilir. Bu konuda yetkili olan kişiler belgeleri inceler ve değerlendirir. Eğer bir eksiklik olursa, tamamlamak için şans tanınır. Süreç biraz uzundur. 6 ay içinde de sonuçlanabilir, 2 seneye kadarda uzayabilir, daha sonra sonuçlanır. Neticeye göre bir bilgilendirme yapılır. Verilen iletişim bilgileri, kullanılarak e posta ya da SMS ile sonuç bildirilir. Tüm vatandaşlık ve oturma izni alabilmek için, bu konuda deneyimli ve işinde uzman olan avukatlardan, yardım alınmalıdır. Bunun için, hukuk büroları ile iletişime geçilmelidir. İşlemlerin, prosedüre göre işlemesi için, mutlaka destek şarttır. Uzman avukatlar sayesinde tüm hukuki süreçleri, kolaylıkla atlatabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir